donderdag, 13. juli 2006 - 15:14

Gevangenisstraf voor dodelijk verkeersongeval

Leeuwarden

De meervoudige strafkamer van de rechtbank Leeuwarden heeft op 13 juli 2006 een 21-jarige man veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaren en een rijontzegging voor de duur van vier jaren.
De rechtbank heeft bewezen verklaard dat verdachte onder invloed van een grote hoeveelheid alcohol en met hoge snelheid heeft gereden, welk gedrag een zeer ernstig ongeluk heeft veroorzaakt waarbij zijn passagier is omgekomen.

Dit heeft bij de nabestaanden van het slachtoffer onherstelbaar leed veroorzaakt. De rechtbank acht het zeer kwalijk dat verdachte, die, na op een feest veel gedronken te hebben, door anderen naar huis is gebracht, toch is gaan autorijden. Bovendien was hij kennelijk zo dronken, dat hij zich - al dan niet tegen beter weten in - niet eens kan herinneren dat hij zelf achter het stuur zat.

De door de reclassering geadviseerde en door de officier van justitie geëiste werkstraf en electronisch toezicht achtte de rechtbank niet passend.

De man reed op 18 juni 2005 bij Ferwert en verloor de macht over het stuur in een bocht. De auto draaide om zijn as en belande vervolgens in de sloot. Aan de verwondingen van de aanrijding is de bijrijder enige tijd later overleden.

Lees Bericht
Provincie:
Tag(s):