maandag, 10. juli 2006 - 15:37

Gevangenisstraf voor groepsontucht in Geldrop

Geldrop

De rechtbank in 's-Hertogenbosch heeft maandag zes jonge mannen veroordeeld tot onvoorwaardelijke gevangenisstraffen wegens het plegen van ontuchtige handelingen met een 15-jarig meisje in december 2005. Vier van de zes verdachten waren minderjarig.

De straffen variëerden van acht tot tien maanden gevangenisstraf. Vier van hen kregen ook een werkstraf van 80 uur opgelegd. De rechtbank neemt het de zes jonge mannen zeer kwalijk dat ze met een jong meisje seks hebben gehad, zonder dat ze zich er voldoende van hebben vergewist of zij met de seksuele handelingen instemde.

De rechtbank acht de door de officier van justitie ten laste gelegde verkrachting niet bewezen. Zij is van oordeel dat van enige dwang niet is gebleken. Het meisje is vrijwillig meegegaan naar de woning en is er tevoren gesproken over het hebben van seks met verschillende jongens. Het meisje is niet vastgehouden en zowel het huis als de slaapkamer zijn niet afgesloten geweest.

Achteraf heeft het meisje verklaard, dat ze hoopte dat de verhalen over seks met verschillende jongens, grootspraak was. Ze was bang dat als ze niet meewerkte, de jongens haar toch niet zouden laten gaan. De rechtbank heeft echter op grond van de verschillende verklaringen, waaronder die van het meisje en de verschillende jongens, vastgesteld dat het voor de jongens tijdens de gebeurtenissen niet kenbaar is geweest dat het meisje niet vrijwillig meedeed.
Provincie:
Tag(s):