donderdag, 30. november 2006 - 23:17

Gewapende overval Bellestein

Ede

Een 60-jarige man uit Ede is donderdagavond 30 november rond 18.00 uur het slachtoffer geworden van een gewapende overval. Twee mannen kwamen rond die tijd zijn winkel aan de Bellestein in Ede binnen en eisten geld. Daarbij bedreigden zij het slachtoffer met een wapen.

Uiteindelijk zijn de mannen in hun opzet geslaagd, waarna zij de winkel weer verlieten. Een inderhaast meegenomen telefoon werd buiten op straat terug gevonden. Over de hoogte van het buitgemaakte geldbedrag wordt geen mededeling gedaan in verband met het nog lopende onderzoek.

Hoewel de mannen hun gezicht hadden bedekt, is van beiden toch een signalement bekend. Eén van de twee is ongeveer 1.75 meter lang. Hij heeft blond kort haar en een normaal tot slank postuur. Deze man is naar schatting zo’n 15 tot 20 jaar oud.

De andere man is kleiner, volgens de eerste verklaringen ongeveer 1.50 meter lang. Hij heeft bruinachtig haar en is wat forser van postuur dan de andere man. Ook hij is zo’n 15 tot 20 jaar oud. Beiden droegen verder geen uitgesproken opvallende kleding.

De politie heeft inmiddels met getuigen gesproken. Toch zijn er wellicht nog anderen, die de twee hebben gezien vlak voor, tijdens of direct na de overval op de winkel aan de Bellestein. Ook mensen die op een andere manier over informatie beschikken over dit feit, worden nadrukkelijk uitgenodigd contact met de politie op te nemen.
Provincie:
Tag(s):