vrijdag, 20. januari 2006 - 15:33

Gewapende overval bij woning

Amersfoort

De politie ontving op donderdagavond 19 januari de melding van een gewapende overval bij een woning op de Albert Schweitzersingel. De 35-jarige bewoner verklaarde dat hij omstreeks 20.30 uur ter hoogte van de portiek van de woning - onderaan de trap - werd overvallen door twee gewapende mannen gekleed in donkere kleding.

Het slachtoffer werd bedreigd met een wapen en vervolgens gedwongen de woning in te gaan. De overvallers namen waardevolle goederen uit de woning mee en gingen er vervolgens vandoor. Het slachtoffer heeft aan de overval kneuzingen en oppervlakkige wonden overgehouden. Hij werd behandeld door ambulancepersoneel die ter plekke kwamen.

De politie heeft de locatie afgezet en de technische recherche heeft een sporenonderzoek verricht. De politie heeft al enkele omwonenden gesproken en zal het buurtonderzoek voortzetten.

De politie roept getuigen op of personen die meer informatie hebben contact op te nemen met de recherche in Amersfoort, 0900-8844 of via de anonieme meldlijn 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):