vrijdag, 14. juli 2006 - 23:20

Gewapende overval op sigarettenwinkel Enschede

Enschede

Op vrijdag 14 juli 2006 heeft op de Wethouder Gerbertstraat in Enschede een gewapende overval plaatsgevonden. Twee negroïde mannen drongen rond om 15.50 uur de sigarettenwinkel binnen. De mannen bedreigden met een slagersmes een 50 jarige verkoopster en gingen er vervolgens met een onbekend bedrag vandoor. Na de overval zijn de mannen rechtsaf gelopen, richting een dierenwinkel.

Direct na de overval heeft de politie Enschede in de buurt een onderzoek ingesteld. Hierbij werden ook Technische Recherche en een politiehond ingezet.

Getuigen verklaarden dat één van de mannen onder het tunneltje in de richting van het winkelcentrum is gelopen. De andere zou eerst langs de gordijnenwinkel en vervolgens richting het tunneltje zijn gerend. De verdachten zijn tot nu toe niet getraceerd.

Gezien de tijdstip van het overval denkt de politie dat meerder mensen de overvallers voor en na de overval rondom de winkel hebben gezien. Daarom wil de politie in contact met hen komen (0900-8844). Het signalement van de overvallers luidt: twee 2 kleine negroïde mannen, beide ongeveer 1.60 meter lang. Eén gekleed in een spijkerbroek, blauw t -shirt. Kort geknipt haar. De ander een zwarte trui met lange mouw en donkere broek, leeftijd begin 20 jaar.
Provincie:
Tag(s):