maandag, 20. maart 2006 - 17:36

Geweld in school op internet

Maarssenbroek

Van een uit de hand gelopen vechtpartij tussen 3 meisjes op het Niftarlaken-college in Maarssenboek, zijn met een mobile-telefoon videobeelden gemaakt en op internet
geplaatst. Op deze beelden is te zien dat 2 scholieren bijzonder veel geweld gebruiken tegen hun slachtoffer, ook als zij op de grond ligt en geen kant meer op kan. Dhr. ter Laak, rector op het college, zegt dat men van deze vorm van geweld enorm geschrokken is.

De toedracht van de vechtpartij wordt op dit moment onderzocht door de politie volgens ter Laat. ‘Wij als school schrikken enorm van dit excessieve geweld en hebben tegen de daders gepaste maatregelen genomen. Zij zijn op dit moment geschorst en zullen van school gestuurd worden’ aldus de rector.

Op een bekende website staat een verwijzing naar de film waarop duidelijk is te horen hoe de medeleerlingen de geweldplegers staan aan te moedigen om nog meer geweld te gebruiken. De maker van de film is maandag getraceerd en kan ook rekenen op passende maatregelen aldus de rector.

’Het is jammer dat sommige leerlingen zulke ideeën er op na houden om dit op internet te plaatsen. Wij als school doen er alles aan om een veilige omgeving te creëren voor onze leerlingen’ Volgens de rector vielen de verwondingen van het slachtoffer gelukkig mee en wordt zij op dit moment goed door school en thuis begeleid.

Volgens Peter Keizer, voorlichter van de politie regio Utrecht, zullen de verdachten van deze mishandeling gestraft worden. Of ook de maker van de film aangepakt kan worden is nog onduidelijk. Het is volgens Keizer een vrij nieuw fenomeen.
Provincie:
Tag(s):