zondag, 29. oktober 2006 - 20:01

Geweld tegen politieman

Enschede

Zondagnacht omstreeks 01.00 uur rijdt een politieman over de Haaksbergerstraat in Enschede waar hij wordt aangesproken door een aantal mensen die verklaren zojuist door een drietal personen van de fiets te zijn getrapt. Eén van de aangevers stapt bij de politieman in de auto om de daders te zoeken.

Zij treffen nabij de Zuidmolen de drie verdachten, twee mannen en een vrouw aan. De agent spreekt de verdachten aan en intussen lopen twee van zijn collega’s vanuit het politiebureau naar de Zuidmolen. Deze collega’s zien dat de vrouw vervelend en beledigend wordt en daarvoor wordt aangehouden.

De vrouw slaat vervolgens de politieman met kracht tegen het hoofd en gaat daarbij helemaal door het lint. De twee politiemensen die vanuit het politiebureau aan komen lopen proberen hun collega te ontzetten. Eén van de betrokken mannen (31-jarige) bemoeit zich er inmiddels ook mee en slaat ook in op de politieambtenaar.

Uiteindelijk wordt het verzet gebroken en worden de verdachten, twee mannen van 31 en 18 jaar en een vrouw van 29, allen afkomstig uit Enschede, aangehouden en ingesloten.

De betrokken politieambtenaar wordt behandeld in het ziekenhuis aan zijn kneuzingen en zwellingen.
De aangehouden vrouw blijkt in totaal nog 98 dagen gevangenisstraf open te hebben staan.
Provincie:
Tag(s):