woensdag, 12. juli 2006 - 9:16

Geweldadige beroving van gsm

Terneuzen

Een 18-jarige jongen uit de gemeente Terneuzen is maandagavond beroofd van zijn gsm. Rond 22.00 uur fietste hij over het fietspad van de N252 langs het kanaal in de richting van Sluiskil. Onder de brug Sluiskil stond een groepje jongelui met scooters. De jongen fietste hen voorbij maar werd een eindje verder ter hoogte van het gemaal ingehaald door een van de scooters.

Tijdens het passeren gaf de bijrijder een trap tegen zijn stuur waarna de 18-jarige jongen ten val kwam. Toen hij weer opstond, stond er een tweede scooter bij hem waarvan de bestuurder was afgestapt en hem een klap met zijn helm gaf tegen zijn hoofd.

Daarna kwam de bijrijder van de eerste scooter op hem af en eiste geld van de jongen. Toen hij dit weigerde en zei dat hij geen geld bij zich had moest hij zijn gsm afgeven. De scooters zijn toen weggereden in de richting van de brug Sluiskil en vervolgens richting Zelzate.

Het vermoeden bestaat dat het hier gaan om een groepje Belgische scooterrijders omdat ze allen een geel plaatje hadden. De 18-jarige jongen hield aan de beroving enkele schaafwonden en een pijnlijke hoofd op.
Provincie:
Tag(s):