maandag, 7. augustus 2006 - 12:47

Gewelddadige insluiper verwond vrouw

Ede

Een 65-jarige vrouw uit Ede is zondagochtend vroeg in haar woning aan de Bloemaertstraat verwond door een gewelddadige insluiper. Het slachtoffer had enkele verwondingen opgelopen aan haar gezicht en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Voor zover bekend werd er niets uit de woning vermist.

Rond zes uur in de ochtend werd de vrouw uit haar slaap gehaald door het geblaf van honden in de buurt. Kort daarna werd de vrouw geconfronteerd met een vreemde in haar slaapkamer. Nog voordat het slachtoffer kans zag te reageren werd ze enkele malen geslagen. Toen de vrouw daarop begon te gillen rende de indringer weg.

De vrouw was hem achterna gegaan tot aan de deur. Vanuit de deuropening riep de vrouw om hulp. Een buurvrouw ontfermde zich over het slachtoffer waarna de politie gewaarschuwd werd. Die heeft nog vergeefs naar de dader gezocht in de omgeving. Van de indringer is slechts bekend dat het gaat om een man van tussen de 20 en 30 jaar. De indringer was vermoedelijk via een open raam naar binnen geklommen.

De politie is nu op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien kort voor of na de insluiping. Wellicht zijn er getuigen die een man hebben zien rennen in de buurt van de woning van het slachtoffer. Het kan ook zijn dat er getuigen zijn die iets verdachts hebben gezien of gehoord – hoe ogenschijnlijk onbelangrijk ook – dat in verband kan worden gebracht met de insluiping.
Provincie:
Tag(s):