donderdag, 31. augustus 2006 - 9:09

Gewonde beveiligers naar brandwondencentrum

Amsterdam

De twee mannen die dinsdagmiddag gewond raakten bij de gewapende overval op het Belgiëplein zijn medewerkers van een geldtransportbedrijf. De slachtoffers liepen derdegraads brandwonden op toen zij in brand raakten omdat de overvallers een brandbare vloeistof gebruikten. De zwaargewonden zijn naar een brandwondencentrum overgebracht. Zij zijn buiten direct levensgevaar.

Even na vier uur werd het postagentschap in de boekhandel door vermoedelijk twee daders overvallen. De overvallers bedreigden klanten en personeel met een vuurwapen. Een van de daders had een brandbare vloeistof bij zich die hij in de winkel aanstak. Hierbij raakten twee mensen gewond en vloog ook een gedeelte van de winkel in brand.
<BR>
<BR>Het personeel wist de brand zelf te doven. De overvallers renden hierop de winkel uit en vluchtten met een gereedstaande bromfiets in onbekende richting. De gealarmeerde brandweer heeft de slachtoffers gekoeld totdat ambulancepersoneel zich over hen ontfermden. Of er buit is gemaakt is onbekend
<BR>
<BR>De overvallers, die tijdens de overval met een vuurwapen dreigden, vluchtten weg op een zwartkleurige scooter die later op de Arendonksingel werd aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):