woensdag, 5. april 2006 - 9:48

Gewonde bij grote brand in bedrijf

Mook

Bij een grote brand bij een vetverwerkingsbedrijf op het industrieterrein in Mook is woensdagochtend de eigenaar van de firma licht gewond geraakt. De man is met lichte brandwonden overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Vanwege mogelijk ontploffingsgevaar werd de omgeving in een straal van 50 meter afgezet.

De brand brak rond 09.00 uur uit en is waarschijnlijk ontstaan na laswerkzaamheden. Na de melding waren de brandweerkorpsen van Mook, Groesbeek, Heumen en Gennep snel ter plaatse. De brandweer van Nijmegen heeft assistentie verleend met een ladderwagen en een watercontainer. Daarnaast was nog het groot watertransport van het Venrayse korps aanwezig.

Meetploegen hebben gecontroleerd of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen bij de brand. Dit bleek niet het geval te zijn, zo meldt een woordvoerder van de Sector Veiligheid.

Rond het middaguur was de brand onder controle. Onderzoek wees uit dat er geen explosiegevaar was, aangezien de aanwezige gasflessen niet met acythyleen gevuld waren.
Provincie:
Tag(s):