vrijdag, 11. augustus 2006 - 11:11

Gewonde bij overval op juwelierszaak Cartier

Amsterdam

Bij een overval op een juwelierszaak van Cartier in de P.C. Hoofdstraat in Amsterdam, is vrijdagmorgen een vrouwelijke bezoekster gewond geraakt. Bij de binnenkomst van de vierovervallers, die gewapend waren met één of meerdere vuurwapens, werd direct een schot gelost. Even na elven kreeg de politie de melding van een ophand zijnde overval.

Met o.a. een arrestatieteam spoedde de politie van Amsterdam naar de juwelierszaak omdat het vermoeden bestond dat de overvallers nog in het pand aanwezig zouden zijn. Bij aankomst bleken de vier overvallers te voet gevlucht te zijn richting het Museumplein.

Over het signalement van de daders bestaat nog enige onduidelijkheid aldus de politiewoordvoerder. 'Uit een eerste verklaring zou het om vier Oost-Europese types gaan, alleen nu zijn er ook getuigen die spreken over Zuid-Europese of Noord-Afrikanen verdachten'.

De vrouw is gewond geraakt door een val van een trap. Of de vrouw geduwd is of zelf gevallen, is volgens de politie nog onduidelijk. De technische recherche is momenteel bezig om zoveel mogelijk sporen van de overval veilig te stellen.
Provincie:
Tag(s):