zondag, 20. augustus 2006 - 16:02

Gewonde bij schietpartij

Hoofddorp

De politie stelt een onderzoek in naar een schietpartij die zondagochtend omstreeks 04.15 uur plaatsvond op een parkeerterrein aan de Diamantlaan In Hoofddorp. Bij de schietpartij raakte een 19-jarige Hagenaar gewond aan zijn been. Ook de aanleiding tot het incident wordt door de politie nog onderzocht. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

De gewaarschuwde politie ging met diverse eenheden naar de locatie, waar zij een grote drukte aantroffen. In een geparkeerde auto zat de gewonde man. De plaats delict werd afgezet om eventuele sporen veilig te stellen.
De agenten kregen ter plaatse van veel getuigen informatie over mogelijk betrokken auto's en signalementen.

De politie houdt in de weekenden extra preventief toezicht in de omgeving van de horecagelegenheid aan de Diamantlaan. Vlak voor het incident waren twee agenten in een onopvallende dienstauto getuige hoe twee auto's met hoge snelheid vanaf de Diamantlaan wegreden. De bestuurders negeerden de maximumsnelheid en de rode verkeerslichten.
Eén van de auto's werd op de Polarisavenue tot stoppen gedwongen. De bestuurder bleek een 21-jarige man uit
Amsterdam.

Wegens het ernstig in gevaar brengen van het verkeer werd hij aangehouden. Zijn rijbewijs is ingenomen. Onderzoek wees uit dat de man overigens niets te maken had met de schietpartij.
Provincie:
Tag(s):