dinsdag, 7. februari 2006 - 17:06

Gewonde bij treinongeluk

Buitenpost

Een 31-jarige man uit Gerklooster is dinsdagochtend ernstig gewond geraakt nadat hij werd geraakt door een gelanceerde tractor. De tractor was bezig een op de spoorwegovergang vastzittende auto los te trekken.

De 35-jarige bestuurder van de vastzittende auto, afkomstig uit Surhuizum, reed over de Parallelweg van de Oost in de richting van Buitenpost. Even voor de spoorwegovergang maakt de bestuurder een vergissing. In plaats van de hoofdrijbaan van de Oost op te rijden, reed hij de spoorwegovergang op en kwam met zijn auto tussen de rails vast te zitten. Een 33-jarige inwoner van Buitenpost pakte de tractor om de gestrande auto van het spoor weg te trekken.

Op het moment dat de trein richting Leeuwarden passeerde konden beide bestuurders en de passagier uit de personenauto op tijd wegkomen. De trein lanceerde de tractor en deze raakte de passagier. De man is per ambulance naar het MCL in Leeuwarden gebracht. Het treinverkeer heeft hierdoor ruim tweeënhalf uur vertraging opgelopen.

De verkeersongevallendienst van politie Fryslân heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak. De spoorwegpolitie zal de machinist, een 54-jarige inwoner van Groningen, nog horen. De tractor raakte zwaar beschadigd. De trein is aan de linkervoorzijde beschadigd. De auto had lichte schade.
Provincie:
Tag(s):