vrijdag, 6. oktober 2006 - 16:44

Gewonde wilde dieren opgevangen door dierenasiel

Sittard-Geleen

De gemeente Sittard-Geleen heeft met de Dierenbescherming afspraken gemaakt over de opvang van gewonde inheemse wilde dieren. Daardoor is er voor elk dier dat in problemen verkeert, nu opvang geregeld, zo meldt de gemeente.

Voor honden en katten zijn er afspraken met Dierenasiel De Reddingsboei in Geleen, voor de opvang van dieren die normaal niet in Nederland voorkomen is een contract afgesloten met Dierenasiel De Mijnstreek in Heerlen. En voor de gewonde inheemse dieren, zoals egels en eekhoorns, zijn er nu dus afspraken met de Dierenbescherming.

Inwoners van Sittard-Geleen kunnen de servicelijn van de gemeente bellen als er een dier in nood is. De medewerkers van de servicelijn schakelen vervolgens de juiste instantie in. Het nummer van de servicelijn van de gemeente Sittard-Geleen is: 046 - 477 88 88. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar.

De gemeente Sittard-Geleen is al enige tijd in overleg met de Dierenbescherming over de opvang van gewonde inheemse wilde dieren. Wettelijk gezien is er geen opvangplicht voor deze dieren, maar zowel gemeente als Dierenbescherming zijn het er over eens dat er voor deze dieren opvang geregeld moet zijn.
Provincie:
Tag(s):