vrijdag, 23. juni 2006 - 22:27

Gewonden bij aanrijding op Rijksweg A29

Willemstad

Bij een verkeersongeval op de Rijksweg A29 zijn vrijdagmorgen rond 10:45 uur twee inzittenden van een personenauto uit Melissand gewond geraakt. De aanrijding vond plaats, kort voor de brug bij het Volkerak, in de rijrichting Willemstad, komende uit de richting van Rotterdam. Een 36-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Belgische Heers zag te laat dat de slagbomen van de brug gesloten waren en een vrachtwagen en daarachter een personenauto stilstonden. De Belgische trucker kon zijn combinatie niet meer tijdig tot stilstand brengen en reed tegen de personenauto aan.

De 50-jarige chauffeuse heeft in een reactie het stuur van haar auto naar rechts gedraaid, toen zij in haar achteruitkijkspiegel de vrachtwagen zag naderen. Hierdoor werd haar auto naar de rechterberm van de weg gedrukt. De vrachtwagen kwam vervolgens in aanrijding met de stilstaande vrachtauto.

Beide vrachtwagenchauffeurs kwamen met de schrik vrij. De automobiliste en haar 20-jarige dochter raakten gewond en zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeers Ongevallen Analyse van de Unit F.T.O van de regio Midden en West-Brabant heeft een technisch onderzoek uitgevoerd. Ten gevolge van het ongeval werden beide rijrichtingen enige tijd afgesloten voor het verkeer. Rond 15:00 uur werd de weg weer geheel vrijgegeven. Bij de afhandeling van het ongeval kreeg de politie bijstand van de brandweer, GGD, Rijkswaterstaat en de S.T.I Stichting Transport Incident.
Provincie:
Tag(s):