maandag, 1. mei 2006 - 10:02

Gewonden bij steekincidenten

Almere

De politie kreeg zaterdagmiddag een melding van een steekincident op het Busplein in Almere. Daarbij zouden meerdere personen betrokken zijn volgens een getuige. Een 20-jarige Almeerder zou gewond zijn geraakt door toedoen van in ieder geval twee plaatsgenoten van 15 en 17 jaar. Ook één van de vermoedelijke verdachten raakte door de vechtpartij gewond. Beiden moesten naar het ziekenhuis.

De 15-jarige verdachte kon vervolgens worden aangehouden in de Kassierstraat. Ook de andere vermoedelijke dader kon later door de politie in het ziekenhuis worden ingerekend. Het tweetal werd verhoord, ingesloten en in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond een uitgaansgelegenheid aan de Drontermeerdijk in Dronten ook een steekincident plaats. Een 24-jarige man uit Kampen raakte daarbij gewond aan zijn been. Toen agenten arriveerden was er sprake van een opgefokte sfeer en agressief gedrag tegen de politie. Eén van de agenten heeft nadien aangifte gedaan van mishandeling en belediging door een 41-jarige Kampenaar, die kon worden aangehouden.

Nadat het slachtoffer met de ambulance vervoerd was naar het Sint Jansdal ziekenhuis, werd een onderzoek opgestart. Dit heeft nog niet veel opgeleverd, omdat de medewerking op dat moment gering was. Wel werden alle kentekens genoteerd, sporen veiliggesteld en de Technische Recherche opgeroepen. De zaak is op dit moment in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):