donderdag, 31. augustus 2006 - 0:20

Gewonden bij vechtpartij Gladiolenstraat

Enschede

Woensdagmiddag omstreeks 17.45 uur werd er een vechtpartij gemeld in de Gladiolenstraat in Enschede. Ter plaatse werd een 40-jarige Enschedeër aangetroffen die gewond was en direct door een ambulance met onbekend letsel werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Uit een eerste onderzoek kwam vast te staan dat de 40-jarige vermoedelijk door de bestuurster van een rode auto omver was gereden en dat hij door een man met vermoedelijk een stuk hout was geslagen. Beide personen waren daarop in de auto weggereden en het kenteken was door getuigen genoteerd. Na onderzoek werd de auto even later aangetroffen in de Ribbelerbrinkstraat in Enschede.

Toen een politieman bij de auto stond kwam er een 35 jarige man uit Enschede naar hem toelopen. Deze vertelde de agent dat de auto van hem was. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Ook de vrouw, die vermoedelijk de auto heeft bestuurd en het slachtoffer op de Gladiolenstraat omver heeft gereden, werd in een woning aan de Ribbelerbrinkstraat aangetroffen. Deze 28-jarige Enschedese werd eveneens aangehouden. Beiden zijn in de loop van dinsdagavond voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Onderzoek zal duidelijkheid moeten verschaffen over ieders aandeel in het geheel en wat de oorzaak is geweest.

De aanleiding rond het geheel is mogelijk gelegen in het feit dat de drie rond 17.30 uur, op een parkeerplaats bij een supermarkt in het winkelcentrum Stokhorst aan de Hortensiastraat in Enschede, problemen met elkaar hebben gehad.

De politie wil met name graag in contact komen met mensen die wellicht over de problemen op de parkeerplaats bij de supermarkt meer duidelijkheid kunnen verschaffen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling recherche van de politie Zuid-Twente aan het bureau in Enschede. Zij zijn te bereiken onder nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):