vrijdag, 24. november 2006 - 10:19

Gewonden en aanhoudingen na aanrijding

Nieuwegein

Op de Batauweg zijn donderdag 23 november een 59-jarige vrouw en een 16-jarige jongen, beiden uit Nieuwegein, gewond geraakt bij een aanrijding met een scooter. De bestuurder van de scooter reed door. Omstreeks 17.20 uur kreeg de politie de melding dat ter hoogte van het winkelcentrum een vrouw was aangereden die daarna op de grond bleef liggen.

Agenten troffen de vrouw aan met een forse hoofdwond. Enkele meters verderop lag een 16-jarige jongen uit Nieuwegein in de berm. Dit bleek de bijrijder van de scooter te zijn. De agenten verleenden eerste hulp aan beide slachtoffers. De vrouw is met vermoedelijk hersenletsel per ambulance naar het UMC vervoerd.

De jongen is met onbekend letsel per ambulance naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd. Nadat hij uit het ziekenhuis was ontslagen, is hij aangehouden voor het overtreden van de Wet Wapens en Munitie, omdat op de plek van het ongeval munitie werd aangetroffen. Hij is ingesloten.

Getuigen vertelden de agenten dat de 16-jarige jongen de bijrijder was van de scooterrijder die was doorgereden. Ook deze bestuurder was ten val gekomen, maar raapte zijn voertuig op en ging er vandoor. Na onderzoek kon de politie in de nacht van donderdag op vrijdag 24 november een 17-jarige jongen uit Nieuwegein als verdachte aanhouden. Ook hij is ingesloten voor nader onderzoek.
Provincie:
Tag(s):