zondag, 20. augustus 2006 - 15:28

Gewoon een bekeuring voor 'middelvinger'

Deventer

Ondanks de uitspraak van een Almelose rechter, dat het opsteken van een middelvinger naar de politie geen belediging zou zijn, maar slechts een onbehoorlijk gedrag, gaat de Politie regio IJsselland, evenals de Politieregio Twente, gewoon door met het bekeuren voor deze overtreding.

Vrijdagavond waren agenten aan de Brinkgreverweg bezig met de afhandeling van een aanrijding. Een 25-jarige Deventenaar vond het daarbij nodig om naar de agenten een middelvinger op te steken en daarbij een opmerking te maken. De man werd even later ter hoogte van de Ceintuurbaan door collega´s van de agenten aangehouden en met een boete van euro 220 huiswaarts gestuurd.

In de nacht van vrijdag op zaterdag stonden politieagenten op de Brink toen een 39-jarige man uit Deventer het nodig vond om naar hen zijn middelvinger op te steken terwijl er publiek op de Brink liep. De man werd hiervoor aangehouden waarbij hij zich verzette. Hij werd daarop geboeid overgebracht naar het bureau. Daar kreeg hij een bekeuring voor de belediging en een proces-verbaal voor het plegen van verzet.
Provincie:
Tag(s):