maandag, 5. juni 2006 - 12:33

"Gezellige" Pinksterdagen

De politie Twente heeft dit weekeinde in drie gevallen van huiselijk geweld moeten optreden. Deze vaak voorkomende vorm van geweld, heeft binnen de politie regio Twente extra aandacht.

In het eerste geval sloeg een 33 jarige man uit Hengelo op het gezicht van zijn vriendin. Dit wegens het belgedrag van zijn vriendin. Bovendien had de verdachte in het bijzijn van hun vierjarig dochtertje de vrouw bedreigd met een baksteen. Naar aanleiding van de aangifte heeft de politie de 33 jarige verdachte aanghouden. Op het bureau bleek de man recidivist te zijn: hij had nog een proeftijd van de vorige mishandeling. De politie draagt de zaak over aan de ketenpartners.

In de tweede zaak werd een 31 jarige vrouw uit Enschede na een ruzie door haar vriend mishandeld. Toen de vrouw op het bureau zat om daarover te vertellen, kwam de 30 jarige verdachte het bureau binnenstormen. Hij reageerde direct verbaal agressief en beledigde bovendien de aanwezige agenten. De politie heeft daarop hem meteen aangehouden.

In het derde geval werd een 41 jarige vrouw uit Enschede door haar 38-jarige man mishandeld. De partijen hadden al langer relationele problemen. Besloten werd de verdachte langer aan het bureau te houden om escalatie te voorkomen. Ook in dit geval zou de man zich bij herhaling schuldig hebben gemaakt aan huiselijk geweld.

Tenslotte werd een 33 jarige vrouw uit Vroomshoop in de Pinksternacht in een woning in Vroomshoop twee keer door haar man in elkaar geslagen. De vrouw hield aan het huiselijk geweld verschillende verwondingen over. De politie heeft de man des huizes (35 jaar) aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het bureau.
Provincie:
Tag(s):