woensdag, 4. oktober 2006 - 13:25

Gezin ontsnapt aan koolmonoxide-vergiftiging

Dordrecht

Een 28-jarige man uit Dordrecht, zijn 24-jarige echtgenote en hun twee zoontjes van drie jaar en één maand oud zijn in de nacht van dinsdag op woensdag ontsnapt aan een koolmonoxidevergiftiging.

De vrouw werd rond 03.30 uur in haar woning aan het Damsterdiep wakker om naar de wc te gaan, maar kon niet uit haar bed komen. Ook haar man had de grootste moeite om op te staan. Hij wist 112 te bellen en ramen en deuren in het huis open te zetten. Dat is de redding van het gezin geweest van het gezin, zo meldt de politie.

Met spoed werden brandweer, ambulance en politie naar de woning gestuurd en werd het gezin uit het huis gehaald. Een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer mat in het huis een koolmonoxidegehalte van circa 145 ppm, terwijl 25 ppm normaal is. Op dat moment van meten waren de ramen en deuren al door de bewoner geopend. De brandweer sluit niet uit dat op het moment dat de vrouw wakker werd, de ppm-waarde 500 bedroeg.

Het gehele gezin is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar ze zuurstof kregen toegediend en opknapten. Uit het onderzoek bleek dat een afvoerpijp van de CV-ketel loszat, waardoor rookgassen de woning in werden geblazen.
Provincie:
Tag(s):