zondag, 2. april 2006 - 17:11

Gezin uit Soest op roverstocht in Roermond

Roermond

Een gezin uit Soest is zaterdagmiddag door de politie aangehouden, nadat de gezinsleden werden betrapt met gestolen kleding. Een dagje illegaal shoppen in het Roermondse Outletcentre leverde de vier gezinsleden, vader (47), moeder (33) en twee kinderen (14 en 10), ruim 400 euro aan goederen op.

De familie liep tegen de lamp toen de 14-jarige zoon met een volle winkeltas naar de parkeerplaats liep. De tas werd door de jongen in de kofferbak van een auto geleegd. Controle door de beveiliging wees uit dat het kleding betrof waar de prijskaartjes nog aan zaten. De jongen werd aangehouden. Hij vertelde met zijn vader, moeder en broertje op pad te zijn. Zij werden even later aangetroffen en controle wees uit dat ook zij in het bezit waren van nieuwe kleding en schoeisel, zonder kassabonnetjes.

De winkeldieven werden door de politie overgebracht naar het bureau voor het opmaken van proces-verbaal. Aan het eind van de avond is de familie in vrijheid gesteld. Met justitie zal worden afgestemd hoe deze familie strafrechtelijk zal worden aangepakt.
Provincie:
Tag(s):