vrijdag, 10. februari 2006 - 12:35

Gezochte auto aangetroffen

Enschede

Op donderdag 9 februari werd omstreeks 17.45 uur de auto aangetroffen, die eerder die dag betrokken was geweest bij een aanrijding op de kruising Heutinkstraat/Molukkenstraat in Enschede. Een 52 jarige Enschedeër reed voor zijn werk bij de Stadsprojecten Enschede zijn ronde en hoorde op de radio het bericht van de aanrijding en de bijzonderheden met betrekking tot de gezochte auto. De 52 jarige zag kort daarna aan de Rembrandtlaan de betreffende auto staan en waarschuwde onmiddellijk de politie. De politie nam de auto in beslag en liet deze voor sporenonderzoek afslepen. De bestuurder is nog niet aangetroffen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Op donderdag 9 februari omstreeks 08.15 uur ontstond er een aanrijding op de kruising met de Molukkenstraat, Heutinkstraat Rietmolenstraat in Enschede.
Volgens meerdere getuigen reed een auto, een rode Opel Kadett (oud model) met het kenteken PR-43-JD met hoge snelheid vanuit de Heutinkstraat genoemde kruising op. De automobilist reed daarbij op de linkerzijde van de weg en sneed de bocht als het ware af, om de kruising rechtdoor via de Rietmolenstraat te vervolgen.
Vanuit de Molukkenstraat kwam op datzelfde moment een 11 jarige Enschedese jongen aangereden op zijn fiets. De auto raakte de fiets van de jongen, waarop de jongen werd gelanceerd en zo’n drie meter door de lucht vloog om vervolgens op het wegdek terecht te komen. De automobilist reed zonder te stoppen door.
De jongen is ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht en hoefde niet naar het ziekenhuis. Hij kwam er wonder boven wonder met enkele builen en schaafplekken vanaf.
Aan de hand van een opgenomen kenteken kwam de politie bij de tenaamgestelde van de auto terecht en hield deze man aan. Deze persoon bleek echter niet de bestuurder te zijn.

De politie doet dan ook een oproep om de identiteit van de bestuurder en de verblijfplaats van de auto te achterhalen.

Op het moment van de aanrijding waren meerdere klasgenoten en medescholieren, alsmede ouders (en moeder van het slachtoffer) getuige van de aanrijding. Zij waren allen zeer geëmotioneerd door de impact die de aanrijding op hen had. De politie heeft op de school een gesprek met de kinderen gehad.


De politie is nog steeds op zoek naar de onbekend gebleven bestuurder van deze auto en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844 of Anoniem via 0800-7000
Provincie:
Tag(s):