zondag, 2. april 2006 - 23:14

Gezochte man valt van 4e verdieping

Almelo

Surveillerende agenten van de parketpolitie zagen op vrijdag 31 maart omstreeks 16.15 uur een 26 jarige man uit Almelo fietsen over de Gerard Doustraat. Omdat zij wisten dat hij nog 238 dagen gevangenisstraf moest uitzitten, spraken de agenten de man aan. De man ontkende echter bij hoog en laag dat hij de gezochte man was. Hij vluchtte daarop weg.

De agenten kwamen erachter dat de man zich schuil hield in een woning op de vierde etage van een flatgebouw aan de Gerard Doustraat. Op aanbellen van de agenten werd echter niet open gedaan. Op een gegeven moment kwam een bewoner de agenten vertellen dat er iemand achter de flat op de grond was gevallen of gesprongen. De agenten zagen dat de man die daar lag, dezelfde man was die zij zochten. Hij klaagde over pijn in zijn rug en kon zich niet goed bewegen.

Ondertussen bemoeide zich, een onder invloed van alcohol verkerende, 37 jarige man uit Almelo zich met de agenten en de gewonde man. De man gedroeg zich lastig en beledigde de agenten. Hij werd aangehouden. Op het politiebureau werd de man na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld.

De gewonde man werd door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij een aan zijn val een verbrijzelde ruggenwervel had opgelopen. De man vertelde dat hij van de vierde naar de derde etage wilde klimmen om de parketpolitie te ontlopen. Daarbij was hij uitgegleden.
De agenten zagen en roken dat de man onder invloed van alcohol verkeerde.

De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de valpartij.
Provincie:
Tag(s):