zondag, 12. november 2006 - 11:31

Gezondheidscentrum Castrovalva ontvangt keurmerk

Almere

Gezondheidscentrum Castrovalva heeft als eerste gezondheidscentrum in Almere, na een zorgvuldig kwaliteitscontrole, het accrediteringskeurmerk
ontvangen van het NHG, het Nederlands Huisartsen genootschap. In Nederland behoort Castrovalva tot de nog selecte groep van 59 geaccrediteerde huisartsenpraktijken.

Almeerder Klaas Wilting onthulde het NHG-embleem afgelopen vrijdag 10 november officieel tijdens een informeel feestje in Castrovalva. In het juryrapport staat dat Castrovalva opvallend klantvriendelijkis, goed bereikbaar en zorgvuldig te werk gaat.

Het huisartsenteam van Castrovalva is apetrots. "Accreditering van je huisartsenpraktijk is leuk, maar tegelijkertijd ook intensief", vertelt teammanager Katinka Dirken. "Het is een behoorlijk zwaar traject. We hebben ons in maart van dit jaar bij het NHG gemeld. Je moet allerlei gegevens over de praktijk en de medewerkers verzamelen en inleveren.

Ook reikte iedere huisarts vragenlijsten uit aan patiënten. Daarin konden patiënten hun oordeel geven over zaken als bereikbaarheid en wachttijden, de informatievoorziening, de mate van privacy, de bejegening, het zorgaanbod, de vakbekwaamheid van de zorgverleners of de continuïteit van de zorg.

Het genootschap regelde vervolgens een visitatie aan de huisartsenpraktijk die in juni van dit jaar plaatsvond. De resultaten werden vervolgens begin juli aan het team van Castrovalva gepresenteerd".
Provincie:
Tag(s):