donderdag, 16. november 2006 - 9:49

Gezondheidsonderzoek onder bewoners Amstelstraat

Utrecht

De gemeente Utrecht heeft besloten een gezondheidsonderzoek in te stellen onder de bewoners van ongeveer 200 woningen aan de Amstelstraat en omgeving. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan een verzoek van de bewoners, die meer inzicht willen hebben in hun gezondheidstoestand. De bewoners klagen al geruime tijd over vocht, schimmel en warmteproblemen in hun woningen.

De GG&GD Utrecht begint eind november met het onderzoek. Dit bestaat uit twee fasen. In de eerste fase krijgen alle bewoners een aantal schriftelijke vragen over hun gezondheid voorgelegd. Ook wordt hun mening gevraagd over het binnenmilieu in hun huis. In de tweede fase vindt op een aantal adressen een huisbezoek plaats. Dan wordt met de bewoners dieper ingegaan op het binnenmilieu van de woning. De onderzoeker bekijkt of in huis eventueel oorzaken te vinden zijn voor gezondheidsproblemen. Als het mogelijk is, krijgen zowel de bewoners als de huiseigenaar BO-Ex een (gezondheids)advies.

Het eerste deel van het onderzoek neemt ongeveer 8 weken in beslag. De resultaten zijn naar verwachting in januari 2007 bekend. De tweede fase start zo snel mogelijk daarna.
Provincie:
Tag(s):