donderdag, 11. mei 2006 - 22:10

GGD en Nuon slaan handen ineen

Amsterdam

GGD Amstelland de Meerlanden, energieonderneming Nuon en netbeheerder Continuon Netbeheer hebben een samenwerkings-convenant opgesteld om afsluiting van de energievoorziening van personen die zich in een psychosociale noodsituatie bevinden, te voorkomen. In het convenant worden afspraken over gegevensuitwisseling tussen beide partijen vastgelegd.

Medewerkers van Nuon en Continuon Netbeheer, zoals incasseerders en afsluiters, komen regelmatig mensen in psychosociale nood met betalingsachterstand tegen die nog geen contact hebben met hulpverleningsinstanties, maar wel voor hulp in aanmerking komen. Door de samenwerking met GGD Amstelland de Meerlanden komen deze klanten rechtstreeks in contact met hulpverleningsinstanties. Nuon is een energieonderneming, die elektriciteit, gas, warmte aan meer dan 2 miljoen klanten levert.

GGD Amstelland de Meerlanden is de instelling voor openbare gezondheidszorg die de gezondheid van alle inwoners van regio Amstelland en de Meerlanden bewaakt, beschermt en bevordert. De Tweede Kamer heeft recent voorgesteld om afsluiten van klanten door de netbeheerder tijdens de wintermaanden niet langer toe te laten.

Het nieuwe convenant geldt echter het hele jaar. Het voorkomt tijdens deze periode afsluiting bij mensen en zorgt er ook voor dat hulpbehoevende mensen de juiste weg naar de hulpverlening vinden.
Provincie:
Tag(s):