vrijdag, 30. juni 2006 - 10:33

GGD Groningen waarschuwt voor seksfeesten

Groningen

GGD Groningen laat een ernstige waarschuwing uitgaan naar bezoekers en potentiële bezoekers van seksfeesten voor homoseksuele mannen op privé-adressen in de stad Groningen. Bij de GGD in Groningen is de laatste weken een aantal nieuwe HIV besmettingen geconstateerd. Uit informatie blijkt dat deze besmettingen te relateren zijn aan seksfeesten waarbij seksueel contact zonder condoom plaatsvindt.

Op deze feesten worden ook middelen gebruikt die natuurlijke remmingen wegnemen. Seksueel contact zonder het gebruik van condooms vergroot besmetting met SOA of HIV.

Gezien het risico op HIV- en/of SOA besmettingen raadt de GGD iedereen met klem aan dit soort bijeenkomsten niet te bezoeken. Verder vraagt de GGD mensen die een dergelijk feest wel hebben bezocht, zich te laten testen op SOA en HIV. Dat kan door een afspraak te maken met de huisarts of bij de GGD. Het onderzoek bij de GGD is anoniem en kosteloos. Telefonische informatie is verkrijgbaar bij GGD Groningen, via het nummer 050 – 367 41 77.
Provincie:
Tag(s):