vrijdag, 15. december 2006 - 19:06

Giedo van der Garde derde coureur Super Aguri

Vorige week kwamen de eerste berichten dat Giedo van der Garde mogelijk derde coureur van Super Aguri F1 zou worden. De woordvoerster van Super Aguri wilde de onderhandelingen met de Nederlandse coureur toen niet bevestigen, maar ontkende het ook niet. Vrijdagmiddag maakte het Japanse team bekend dat De 21-jarige coureur heeft getekend bij het team als derde coureur.

Van der Garde is zelf natuurlijk erg blij dat hij voor Super Aguri zijn Formule 1-debuut kan gaan maken: "Ik ben hartstikke blij dat ik deze kans van Super Aguri F1 krijg en hierdoor mijn Formule 1-debuut kan maken. Toen ik klein was en nog op de karts reed zei ik al dat ik ooit eens Formule 1 wilde rijden, en dat kan ik nu gaan doen. Ik krijg nu de kans om mezelf samen met het team te ontwikkelen en veel over de wagen te leren!"

Teambaas Aguri Suzuki vertelt over de aanstelling van Giedo: "We zijn erg blij om Giedo bij ons team te verwelkomen. Hij is een jonge coureur met erg veel potentieel. Het is bij iedereen bekend dat Formule 1 niet gemakkelijk is dus het begin zal voor hem moeilijk zijn zoals het voor iedereen is. Maar met zijn talent zal hij dit goed aankunnen en ik hoop dat hij er hard voor wil werken om ook op dit niveau te slagen."
Categorie:
Tag(s):