dinsdag, 16. mei 2006 - 21:28

Giftige rook wekt zorgen bij brandweer

Brunssum

De gemeente Brunssum gaat met onmiddellijke ingang vier bedrijven op industrieterrein Hendrik ontruimen. Bij luchtmetingen zijn incidenteel onaanvaardbare concentraties van verontreinigingen bij de bedrijven vastgesteld. De luchtverontreinigingen zijn een gevolg van de brand die dinsdagmiddag uitbrak bij recyclingbedrijf Zuid-Oost op industrieterrein Hendrik.

Bij de brand was in eerste instantie geen sprake van risico’s voor de volksgezondheid. Door veranderende weersomstandigheden, zoals draaiende wind en hogere luchtvochtigheid, slaat de rook sinds woensdagochtend neer in een deel van industrieterrein Hendrik. Uit metingen van de brandweer blijkt dat daarbij af en toe de toegestane normen worden overschreden. Om risico’s voor de mensen die daar werken volledig te voorkomen, heeft burgemeester Clemens Brocken van Brunssum, bevolen om met onmiddellijke ingang de bedrijven te ontruimen.

Brandweer Parkstad Limburg verwacht dat het nablussen tot middernacht zal duren. Op basis van deze verwachting zal de ontruiming morgen opgeheven kunnen worden.

De gemeente Brunssum en Brandweer Parkstad Limburg benadrukken dat er geen risico’s zijn voor de woongebieden van Brunssum. De weersvoorspellingen geven ook geen aanleiding om te verwachten dat die risico’s alsnog zullen ontstaan.
Provincie:
Tag(s):