maandag, 16. oktober 2006 - 20:22

Giftige slangen gesignaleerd in Valckesteynse bos

Albrandswaard

ReptielenZOO SERPO heeft afgelopen zondag en maandag twee giftige slangen gevangen in het Valckesteynse bos gelegen in de Zuid-Hollandse gemeente Albrandswaard. Dit maakt de gemeente maandag bekend.

Het is niet de eerst keer dat giftige slangen worden gevangen in het bos. Eind augustus zijn door Staatsbosbeheer (de eigenaar van het bos) een drietal slangen in dit gebied gevangen. Staatsbosbeheer heeft daarvan overigens niet eerder melding gemaakt richting de gemeente. Staatsbosbeheer heeft de voor hen gebruikelijke
procedure gevolgd en de Algemene Inspectie Dienst op de hoogte gebracht.

Het gaat om de Aspis-adder. Dit soort komt niet van naturen niet voor in Nederland. Hoe de slangen in het bos zijn gekomen is zowel bij Staatsbosbeheer als voor de gemeente een raadsel. Na het bekend worden bij de gemeente van de giftige slangen in het bos, heeft de burgemeester maatregelen genomen.

De burgemeester heeft opdracht gegeven om de toegangswegen naar een deel van het bos van waarschuwingsborden te voorzien. Op het waarschuwingsbord wordt mensen ontraden het bos te betreden i.v.m. de slangen. Daarnaast heeft de gemeente direct contact gehad met de GGD. Samen met de GGD is een advies voor de huisartsen in Albrandswaard opgesteld voor het geval zij patiënten ontvangen die gebeten zijn door een adder. Dit advies is door de gemeente aan de huisartsen doorgegeven. De gemeente weet niet hoeveel slangen er nog meer in het bos zullen worden aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):