donderdag, 9. maart 2006 - 10:29

Gigameer maakt snelle digitale diensten mogelijk

Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer, Tele2-Versatel en KPN ondertekenden woensdag een samenwerkingsovereenkomst voor Gigameer. Dit is een virtuele marktplaats waar aanbieders en afnemers van digitale diensten elkaar ontmoeten.

Ondernemers die een aansluiting nemen op deze virtuele marktplaats, beschikken over een basis breedbandnetwerk waarmee zij supersnel en goedkoper ICT-diensten, zoals digitale telefonie, extern netwerkbeheer, beveiliging en externe data-opslag kunnen binnenhalen. Hiervoor worden bestaande glasvezelnetwerken in de Zoetermeerse bodem van Tele2-Versatel en KPN gebruikt.

De gemeente Zoetermeer nam het initiatief voor het opzetten van Gigameer en organiseerde de voorwaarden voor het goed functioneren van de marktplaats. Tele2-Versatel en KPN stellen hun glasvezelnetwerk open tegen gunstige tarieven. Wethouder Economische Zaken en ICT Bé Emmens: “Gigameer is een enorme impuls voor de verdere dienstenontwikkeling voor onderwijs en zorg, maar zeker ook voor het bedrijfsleven in Zoetermeer: goedkope en supersnelle data- en telecomverbindingen, de mogelijkheid tot kostenbesparing en de mogelijkheden om meer business te genereren. Voor de ICT-branche is het een giga-vergroting van de markt voor het leveren van diensten aan bedrijven en instellingen. En we kijken verder dan de markt in Zoetermeer. De ambitie van de gemeente is, om de marktplaats die aan Gigameer is gekoppeld, uiteindelijk een marktplaats voor de gehele regio te laten worden.�
Provincie:
Tag(s):