maandag, 3. april 2006 - 17:17

Gijzeling en drie overvallen opgelost

Heerlen

De politie in Heerlen heeft een gijzeling en drie overvallen in Brunssum en Bingelrade opgelost. De twee daders, een 35-jarige man uit Brunssum en een leeftijdsgenoot uit Bergen op Zoom, zijn echter nog voortvluchtig. Tegen hen is een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd.

Vorig jaar begon de recherche van Heerlen een groot onderzoek naar een serie overvallen en afpersingszaken. Tijdens dit onderzoek werden huiszoekingen verricht in Maasbracht en Brunssum. Daarbij werden een zwaar machinegeweer en een pistool in beslag genomen. In verband daarmee werd een 30-jarige man uit Brunssum aangehouden. Op Schiphol werd ook nog eens 2 kilo cocaïne aangetroffen.

Bij de huiszoekingen stuitte de politie op pruiken en bivakmutsen die bij de overvallen werden gebruikt en vond ze ook een paar kogelvrije vesten en politiejacks. Deze waren vorig jaar april uit een politieauto verdwenen tijdens een brand in de voormalige politieschool in Heerlen.

De politie heeft tot nu toe vier zaken weten op te lossen:

In februari 2005 werd een man enkele uren in zijn auto op de Vijverstraat in Brunssum gegijzeld onder bedreiging van een vuurwapen. Later werd hij gedwongen de auto af te staan.
In mei 2005 werd een overval gepleegd op een autobedrijf aan de Wiegelraderstraat in Bingelrade. Daarbij werden € 20.000 en enkele sieraden buitgemaakt.
In februari 2004 werd een overval gepleegd op een woning aan de Eindstraat in Brunssum. Dit keer werd een geldbedrag van € 3500 en enkele sieraden meegenomen.
En in november 2003 werd de eigenaar van een telecommunicatiezaak in Brunssum overvallen op het moment dat hij naar zijn auto aan de Schiffelerstraat liep. Bij deze overval bestond de buit uit de auto van de man en een groot aantal gsm’s.

De 30-jarige verdachte zit in voorlopige hechtenis.
Provincie:
Tag(s):