dinsdag, 31. oktober 2006 - 11:08

Gladheidbestrijding houdt rekening met ouderen

Oldenzaal

Tijdens periodes van gladheid zal de gemeente Oldenzaal de strooiroute uitbreiden. In de nieuwe route zijn veel buurten en plaatsen opgenomen waar veel senioren wonen of komen. Tot dit besluit is het college van burgemeester en wethouders gekomen naar aanleiding van klachten van ouderen. De gemeente hoopt dat met deze oplossing voorkomen wordt dat voor hen gevaarlijke situaties ontstaan.

De wegen die worden opgenomen in de strooiroute zijn een gedeelte van de Bernard van Meursstraat, de Frederik van Eedenstraat (richting de Cato Elderinklaan), de Sparstraat (het Carmelhofje), de Grevinkhof, de Wieken, het Bethlehem, het doodlopende gedeelte van de Bentheimerstraat en de hoek van de Helmichstraat en de Stakenkamplaan. Ook zal voor de Walgaardenflat extra worden gestrooid (gezien vanaf de Tulpstraat).

Het uitbreiden van de strooiroute kan het ontstaan van gevaarlijke situaties bij gladheid niet volledig weg nemen, maar hiermee levert de gemeente wel een extra bijdrage aan de veiligheid van haar inwoners.
Provincie:
Tag(s):