woensdag, 9. augustus 2006 - 9:41

Globetrotters zonder treinkaartje

t Harde

De spoorwegen en de politie op de Veluwe hebben in de middag en avond van zondag 6 augustus 2006 bemoeienis gehad met een groep “globetrotters� die zonder treinkaartje had gereisd. Drie van hen zijn ingesloten door de vreemdelingenpolitie ter vaststelling van hun identiteit.

De politie kreeg aan het begin van de middag een belletje dat een groep Oost-Europese jongeren met enkele honden uit de trein was gezet, omdat zij zonder geldig treinkaartje op weg waren naar Amsterdam.

De groep had nagenoeg geen geld en hield zich eerst in de buurt van het station op. Men had duidelijk de bedoeling om toch een trein richting het westen van het land te nemen. Aan het begin van de avond was de groep naar het station Nunspeet gegaan om daar een poging te wagen.

De politie werd gewaarschuwd en de elf betrokkenen werden overgebracht naar het cellencomplex in Apeldoorn voor verder onderzoek, een aantal bleek geen geldig identiteitsbewijs te hebben. Drie van hen zijn in de vreemdelingenbewaring gegaan. De anderen zijn na vaststelling van hun identiteit in vrijheid gesteld.

De honden zijn tijdelijk door de dierenambulance opgehaald en gaan weer terug naar de jongeren.
Provincie:
Tag(s):