vrijdag, 24. maart 2006 - 9:59

'Goede sneeuw' zorgt voor drukkere tijden ANWB

Den Haag

De ANWB alarmcentrale maakte de afgelopen weken een drukke wintersportperiode door. Bij de personenhulpverlening valt op dat het in Duitsland en Oostenrijk respectievelijk 45 en 27 % drukker is geweest dan in de dezelfde periode van vorig seizoen. Ook een bestemming als Tsjechië, hoewel in absolute aantallen klein, gaf een groei van 68 % te zien. Uit Italie kwamen 31 % meer onfortuinlijke wintersporters.

Bij het merendeel van het letsel gaat het om kniebanden. De ANWB verzorgde in veel gevallen indien nodig opname in een ziekenhuis, medische begeleiding tijdens de verpleegperiode en transport naar huis per gipsvlucht of ambulance. De ANWB vervoerde ten opzichte van vorig jaar nu al 11% meer mensen met een gipsvlucht naar huis.

De oorzaken van het drukke wintersportseizoen zijn gelegen in het feit dat de sneeuwomstandigheden, zelfs op korte afstand van Nederland, meer dan uitstekend waren. Drukke pistes zorgen ook voor meer ski-ongevallen.

De meeste problemen op voertuiggebied deden zich voor in de doorreislanden zoals België (17 % groei) en Duitsland (4 % groei) Daarbij ging het onder meer om problemen met de accu, kapotte ruitenwissers en verkeerd getankte brandstof.

Sinds een aantal jaren is duidelijk dat Nederlanders Tsjechië als sneeuwbestemming hebben ontdekt. Dit land ontwikkelt zich geleidelijk als populaire wintersportbestemming.
Provincie:
Tag(s):