dinsdag, 24. oktober 2006 - 19:28

Goede Voeding hoeft niet veel te kosten

Walcheren

De gemeenten Veere, Middelburg en Vlissingen starten 25 oktober samen met de GGD Zee-land,Thuiszorgorganisatie Zorgstroom en de Kredietbank Walcheren het project ‘Goede voeding hoeft niet veel te kosten’. In een korte cursus leren deelnemers om met een klein budget gezond eten te kopen. Deze tweedaagse cursus maakt deel uit van een budgette-ringscursus die gegeven wordt door de Kredietbank Walcheren en het Maatschappelijk Werk Walcheren.

De laatste twee lessen van de budgetteringscursus ‘Uitkomen met inkomen’ staan in het teken van ‘Goede voeding hoeft niet veel te kosten’. Tijdens de eerste bijeenkomst wordt voorlichting gegeven over goede en gezonde voeding en komt aan de orde hoe men voor weinig geld goed en gezond kan eten.

De tweede les bestaat uit een supermarktrondleiding waar de deelnemers uitleg krijgen over het lezen van etiketten en het vergelijken van A-merken en huismerken. In beide lessen wordt vooral naar de eigen situatie gekeken, waarbij de diëtisten van Zorgstroom praktische tips en ideeën geven. Tot slot wordt een bundel met menusuggesties en recepten uitgereikt.

Het project is opgezet door de drie gemeenten op Walcheren, tezamen met de GGD Zeeland, de Kredietbank Walcheren en diëtisten van Zorgstroom. De cursus past in het landelijk en lokaal beleid om gezondheidsverschillen op grond van sociaal economische status terug te dringen. Steeds weer blijkt uit onderzoek dat er een relatie bestaat tussen opleiding en inkomen enerzijds, en de gezondheid van mensen anderzijds. In de cursus wordt echter aangetoond dat goede voeding niet veel hoeft te kosten!
Provincie:
Tag(s):