dinsdag, 1. augustus 2006 - 21:16

Goeree heeft een alcohol- en drugsprobleem

Goeree-Overflakkee

Het eiland Goeree-Overflakkee, waar meer dan de helft van de inwoners Christelijke zijn, lijkt langzaam te veranderen in een ‘veldslag’ tegen het alsmaar toenemende gebruik van alcohol en de drugs. Hulpverleners, scholen en de lokale politiek luiden de noodklok.

Een aanzienlijk deel van de jeugd, zelfs 10-11 jarigen, op het eiland gebruikt regelmatig harddrugs of speed. Op Goeree-Overflakkee gebruiken jongeren meer drugs en alcohol dan in de rest van Nederland. In het actualiteiten programma Netwerk slaan hulpverleners en scholen alarm over het gebruik, maar ook over het feit dat veel eilanders ontkennen dat er iets aan de hand is.

Om het drugsgebruik en de overmatige alcoholconsumptie onder jongeren tegen te gaan en om het probleem onder de aandacht te brengen van de lokale bevolking, is in maart 2004 het project het Geheim van Goeree-Overflakkee van start gegaan. Het project richt zich op het geven van voorlichting, het ondersteunen van de handhaving (politie) en het opzetten van een duidelijke hulpverleningstructuur.
Provincie:
Tag(s):