maandag, 26. juni 2006 - 16:58

Goes op 15e plaats onderzoek goed wonen

Goes

Goes staat op nummer 15 van de lijst van gemeenten waar het goed wonen is en staat daarmee het hoogst van de Zeeuwse gemeenten. Naarden, Utrechtse Heuvelrug en Haren (Groningen) zijn de drie beste gemeenten om in te wonen.

Waar is het ruim en mooi wonen? In welke gemeenten is het veilig, waar is het aanbod van scholen en winkels optimaal? Hoe staat het met de zorg, de bereikbaarheid, de economie? Zijn er restaurants en theaters? Waar veroorzaken hangjongeren overlast? In een onderzoek heeft Elsevier alle 458 gemeenten op een rij gezet. De resultaten staan in de Elsevier die nu in de winkels ligt.

Elsevier vergeleek de gemeenten op 23 punten: groene omgeving, waterrijk, historische panden, grote huizen, woonlasten, woningwaarde, onderwijs, winkels, verkeersveiligheid, misdaad, ziekenhuis, huis- en tandartsen, verpleeg- en verzorgingstehuizen, bereikbaarheid per auto, bereikbaarheid per trein, economie, parken/sportvelden e.d., uitgaan en restaurants, cultuurvoorzieningen, welstand, jeugdproblemen en percentage allochtonen.

Goes scoort met name goed op economie (2e plaats), winkels, bereikbaarheid per auto en parken/sportvelden.
Provincie:
Tag(s):