woensdag, 19. april 2006 - 10:49

Gokken op koeien

De Bilt

Donderdag 20 april opent Yvon Jaspers (KRO Boer zoekt vrouw) om 13.30 uur de staldeuren bij boer Henk Wismeijer in De Bilt. Na een winter op stal, gaan de koeien voor het eerst de wei in. Yvon Jaspers geeft zo ook het startsein voor de wedstrijd Kies je Koe!

Welke koe komt het eerst naar buiten, is het Ebeltje, Berthe, Michelle, Marscha of Golda? Kijk en kies op vriendenvanhetplatteland. Deze eigenzinnige dames presenteren zich daar door middel van een video, foto's en karakterbeschrijvingen. Op 18, 19 en 20 april is op de website van Vrienden van het Platteland, via een live-webcamverbinding te zien hoe de kandidaten zich voorbereiden op het nieuwe weideseizoen.

Het valt op: in Nederland lopen steeds minder koeien buiten. Om die trend te keren, is eind 2005 het startsein gegeven voor een bijzonder project: Koe en Wij.
Verschillende organisaties en melkveehouders bekijken met elkaar of het, ondanks alle beperkingen, mogelijk is meer koeien naar buiten te brengen.
Los van dit project zijn er actiegroepen die in deze discussie hun stem laten horen. Het Koeforum is dé plek waar de voors- en tegens ter sprake komen.

Bij de start van het weideseizoen op donderdag 20 april kijkt Vrienden van het Platteland met enkele partijen naar de actuele stand van zaken in deze discussie.
Provincie:
Tag(s):