zaterdag, 16. september 2006 - 16:36

Golden Tulip rally gestaakt na dodelijk ongeval

Hellendoorn

Zaterdagochtend 16 september om 11.20 uur vond tijdens de 25e Golden Tulip Rally een dodelijk ongeval plaats. Tijdens klassementsproef 2 Hellendoorn is equipe 71 (rallyauto) van de weg geraakt. In de auto zaten twee coureurs, een echtpaar uit Enter. De navigatrice, een 38 jarige vrouw verongelukte dodelijk. De 39 jarige bestuurder raakte gewond. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is niet levensbedreigend. De wedstrijdleiding heeft direct na het ongeval de rally gestaakt.

De toedracht van het ongeval is nog niet bekend. De politie onderzoekt de zaak. Getuigen geven aan dat de auto vermoedelijk in een slip raakte en daarbij over de kop ging. Daarbij kwam brandstof vrij. De auto vloog na het ongeval in brand. Hulpdiensten hebben direct eerste hulp verleend. Het dodelijk slachtoffer werd buiten de auto aangetroffen. Zij overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De brandweer heeft bluswerkzaamheden verricht.

Het ongeval had een grote impact. Hulpverleners en officials die ter plaatse waren, werden later opgevangen en krijgen slachtofferhulp. De organisatie betreurt het ongeval ten zeerste en betuigt zijn medeleven aan de nabestaanden.
Provincie:
Tag(s):