vrijdag, 24. maart 2006 - 13:31

Gomes blijft toch in Eindhoven

Gomes gaat niet naar Corinthians. De zeer populaire goalie zal daardoor ook volgend seizoen bij PSV onder de lat staan.

De keeper zei gisteren tegen het Eindhovens Dagblad dat een overgang naar de Braziliaanse topclub van de baan is: "Corinthians wil niet het bedrag betalen dat PSV voor mij vraagt. Dan houdt het op. Ik blijf met veel plezier bij PSV.''

PSV was de afgelopen dagen veelvuldig in onderhandeling met Corinthians. De vraagprijs voor Gomes is middels een clausule bepaald op negen miljoen euro. Manager technische zaken Stan Valckx hoopt nu het contract met Gomes te kunnen verlengen tot 2011. Daarover zijn besprekingen gaande.

Het aanblijven van Gomes is ook een belangrijk signaal naar andere spelers, onder wie Phillip Cocu. De aanvoerder van PSV kan een jaar bijtekenen, maar neemt pas een beslissing als er duidelijkheid is over de invulling van de technische staf en de samenstelling van de selectie. "Ik vind het jammer als Guus Hiddink vertrekt'', aldus Cocu, "maar ik heb nooit gezegd dat ik mijn toekomst aan die van hem verbind. Ik wil graag voor de zomer een beslissing nemen en niet ná het WK. Laten we eerst maar eens afwachten hoe PSV er volgend jaar uitziet.'' Ook André Ooijer kan zijn contract bij PSV verlengen. De club gaat binnenkort om de tafel met hem. Ooijer zou in de belangstelling staan van de Griekse topclub Olympiakos Pyreaus. Zijn contract bij PSV loopt nog een jaar door.
Categorie:
Tag(s):