vrijdag, 7. april 2006 - 14:07

Gomes en Addo verlengen contract

PSV-doeman Heurelho da Silva Gomes heeft zijn contract bij PSV verlengd tot 2011. De Braziliaanse sluitpost had nog een contract bij de Eindhovense club tot medio 2009. Trainer Guus Hiddink maakte vanmiddag het nieuws bekend tijdens het wekelijkse persgesprek op trainingscomplex De Herdgang.

"Gomes is een onomstreden waarde, een vaste pilaar in het elftal. Nu we hem voor een langere periode aan ons hebben kunnen binden, laten we zien dat onze hoge ambities niet veranderen. Gomes is de beste keeper die PSV zich kan wensen en één van de beste doelmannen van de wereld. We kunnen alleen maar blij zijn dat hij nu nog vijf seizoenen onder contract staat", liet voorzitter Rob Westerhof weten.

De hoofdpersoon zelf reageerde ook zeer verheugd op zijn contractverlenging. "Ik heb altijd gezegd dat ik me hier goed voel en dat ik het in Eindhoven heel goed naar mijn zin heb. We hebben vorig seizoen de dubbel veroverd en hebben nu alles in eigen hand om dat dit seizoen te herhalen. Dat is gewoon fantastisch en bijna boven mijn eigen verwachtingen. Als je een avontuur in Europa aangaat en binnen twee jaar tijd deze erelijst kunt laten zien, dan mag je gelukkig zijn. Mijn gezin en ik voelen ons goed in deze stad."

De laatste tijd werd Gomes veelvuldig gelinkt aan de club uit zijn vaderland Corinthians. De Braziliaanse topploeg zou naar verluidt zelfs 6,5 miljoen euro overhebben voor de betrouwbare keeper. Nu Gomes een nieuwe -langdurige- verbintenis is aangegaan met PSV lijkt een mogelijke transfer van de baan.

Naast Huerelho Gomes heeft ook Eric Addo zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis met PSV gezet. De 27-jarige verdediger verlengde zijn contract tot medio 2007.

De Ghanees kwam in 1999 naar Eindhoven, maar veroverde - mede dankzij enkele ernstige knieblessures - nooit een basisplaats. In de seizoenen 2002/2003 en 2003/2004 kwam hij op huurbasis uit voor Roda JC, maar ook daar wist hij niet voldoende te imponeren om bij terugkomst in Eindhoven aanspraak te maken op veel speelminuten. Pas dit seizoen staat Addo vaak binnen de lijnen, als vervanger van André Ooijer of Alex.

Hij speelde tot nu toe 17 competitiewedstrijden bij de aanstaande landskampioen en maakte daarin bovendien zijn eerste treffer in dienst van de Brabanders. "Eric is een belangrijke jongen, die zijn rol erg goed invult", aldus Guus Hiddink tijdens het wekelijkse persgesprek op De Herdgang.
Categorie:
Tag(s):