woensdag, 15. maart 2006 - 20:50

Goodyear herinnert aan bandenwissels en spanning

Utrecht

Goodyear draagt graag bij aan veilig en zuinig weggebruik en biedt daarom als eerste in Nederland een nieuwe en volledige SMS en email service aan voor zowel bandenwissels als bandenspanning. Goodyear laat gratis weten wanneer het tijd wordt voor het verwisselen van zomer- of winterbanden, maar bericht ook per SMS of e-mail bericht wanneer de bandenspanning van de auto weer gecontroleerd moet worden.

Een juiste spanning van de banden betekent niet alleen veiliger rijden, maar ook een aanzienlijke besparing op het brandstofverbruik! Als de banden regelmatig gecontroleerd worden en op spanning blijven, wordt al snel één tot twee volle tanks per jaar bespaard en dat kan oplopen tot 125 euro per jaar. Daarnaast hebben banden met voldoende druk een betere wegligging en kortere remweg. Als een band 20% te lage spanning heeft, wordt de levensduur van deze band ook nog eens verkort.

Deze SMS en e-mail dienst is een initiatief van Goodyear, in samenwerking met 'Het Nieuwe Rijden'. Het Nieuwe Rijden is een initiatief van SenterNovem en de ministeries van Verkeer en Waterstaat en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Daarnaast zijn verschillende partijen betrokken bij de uitvoering, waaronder brancheorganisaties, consumenten-organisaties en verkeersveiligheidsorganisaties.

Aanmelden kan op www.goodyear.nl
Categorie:
Tag(s):