maandag, 20. november 2006 - 14:25

Gospelartiesten in actie tegen hiv/AIDS

Barneveld

De internationale hulporganisaties Dorcas, World Vision en ZOA slaan de handen ineen om aandacht te vragen voor de vreselijke gevolgen van hiv/AIDS in ontwikkelingslanden. Daarvoor organiseren zij op Wereld AIDS dag 1 december het unieke concert “Red Ribbon� in de Veluwehal van Barneveld. Aan dit concert werken artiesten als Inside Out, Orville, Ralph van Manen en gastspreker Bram Rebergen mee.

De toegangsprijs bedraagt € 15,-. Hiervan gaat 2,50 per kaartje naar hiv/AIDS-projecten van de drie organisaties. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.red-ribbon.nl.

Inside Out streeft ernaar om als black gospel koor uit te blinken in kwaliteit. Deze missie van 20 jonge vocalisten en vaste begeleidingsband, maar met verschillende culturele en kerkelijke achtergronden staat als een huis. Het leverde haar inmiddels diverse Tv-optredens op.

Ralph van Manen is ongetwijfeld een van Nederlands bekendste gospelpopartiesten. Melodieuze pop met Nederlands- of Engelstalige teksten die er toe doen, maken hem populair bij een brede groep muziekliefhebbers. Momenteel toert Ralph mee in de CDA-verkiezingskaravaan.

Orville is singer/songwriter. Hij is dé initiatiefnemer van Red Ribbon op Wereld Aids dag. Zijn jazzy Engelstalige nummers gaan vaak over het geloof, de liefde en het leven. Orville werkte regelmatig als bassist, leadzanger of backing vocal mee aan de opnamen van verschillende Cd-projecten.

Gastspreker Bram Rebergen is geruime tijd actief geweest als jongerenwerker en programmadirecteur van het Flevo Festival. Als programmamaker, schrijver en spreker is hij altijd op zoek naar de essentie en relevantie van het Leven in het klein en het groot. Tijdens Red Ribbon is dat niet anders.

De zaal van de Veluwehal is op 1 december vanaf 19.00 uur geopend. Het concert start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.30 uur. Dorcas, World Vision en ZOA zullen het publiek tijdens de avond oproepen concreet in actie te komen om zo samen de strijd aan te gaan tegen hiv/Aids.
Provincie:
Tag(s):