woensdag, 29. november 2006 - 10:32

Gospelkoor Lord's Moor Singers geeft kerstconcert

Heerenveen

Ook dit jaar geeft gospelkoor Lord’s Moor Singers weer een aantal sfeervolle kerstconcerten in Friesland. Het concertthema van dit jaar zal zijn: “Unto us a Child is born�.

Met passende kerstliederen, aankleding en een mooi kerstverhaal is een fijne avond verzekerd.Omdat het dit jaar een jubileumjaar is voor het koor (35 jaar), zingt het koor dan ook allemaal kerstliederen uit het repertoire van deze jaren.

Het koor heeft zich in die 35 jaar een vaste plaats verworven in “Gospelland�. De traditionele gospelmuziek heeft in die jaren verschillende impulsen gekregen waardoor het repertoire veranderd is.

Het huidige repertoire bestaat uit Nederlandstalige muziek, black gospel en gevoelige ballads. Ook zijn er in die 35 jaar diverse themaprogramma’s gepresenteerd. Het laatste themaprogramma is “Wonderen�, maar achter de schermen wordt alweer aan een nieuw programma gewerkt dat “Ga, Zoek en Vind� zal gaan heten.

Zaterdagmiddag 16 december organiseert het koor een speciaal kerstconcert voor jong en oud, waarin speciale aandacht is voor de boodschap van deze kersttour in een “kinderjasje�, met het thema: “Een Kind is ons geboren�. Tijdens dit concert zingt het koor ook een aantal kinderliederen en natuurlijk een aangepast kerstverhaal

Tijdens alle kerstconcerten wordt er veel door het koor gezongen, wordt er een mooi kerstverhaal verteld en worden de te zingen liederen versterkt door bijpassende gedichten. Tijdens het familieconcert zal er voor de bezoekers ook gelegenheid zijn om zelf mee te zingen. Kortom voor iedereen wat wils.
Provincie:
Tag(s):