vrijdag, 8. september 2006 - 21:14

Goud voor Gruijters en Roozen op WK atletiek voor gehandicapten

Assen

Pieter Gruijters is er in geslaagd de gouden medaille te veroveren bij de meerkamp. Op het WK Atletiek voor gehandicapten in Assen wist de Helmonder zijn grote rivaal de Tunesiër Ghribi met 656 punten voor te blijven. In de zandbak van sportpark Stadsbroek in Assen sprong Annette Roozen naar goud. Met een afstand van 3.49 bleef ze haar concurrentie voor.

De dertigjarige atlete uit Utrecht liet gisteren het internationale publiek haar kunnen zien. Een afstand van 3.49 was genoeg om weer een gouden medaille in de wacht te slepen. Ze bleef de nummer twee, de Chinese Haiyuan met 9 centimeter voor. “Ja, weer zo’n geweldig zweefgevoel� was de reactie van Annette Roozen op haar gouden sprong.

Gruijters ging zelfverzekerd van start bij het laatste onderdeel, de 1500 meter. Alleen een lekke band zou hem nog van het goud af kunnen houden. “Ja, vermoeiend hè�, zei een breed grijnzende Pieter Gruijters na zijn ereronde over de Atletiekbaan in Assen nadat hij de 1500 meter succesvol had afgesloten.

Ghribi liet niet toe dat de Helmonder ook de winst pakte op de 1500 meter. In de laatste honderd meter kwam de Afrikaan nog voorbij maar dat was te laat om Gruijters nog het goud af te nemen.

“Hij piekt op het juiste moment�, zei persoonlijk trainer Elly Schouten. Met een wereldrecord eerder deze week bij speerwerpen kon het niet meer mis gaan.

Gruijters is duidelijk in vorm dit WK, hij is dan ook erg tevreden met de resultaten “Ik heb al mijn ondergrenzen gehaald�, aldus Gruijters.
Gruijters is met zijn drie medailles de grootste medailleverzamelaar van het Nederlands team.
Provincie:
Tag(s):