woensdag, 16. augustus 2006 - 8:48

Grathemmer Schroen blij met unieke MV Agusta

Grathem

Trots is hij op zijn gekochte MV Agusta. Vanwege zijn werkzaamheden als vrachtwagenchauffeur komt Mattheu Schroen uit Grathem in veel Europese landen. Zo zag hij in een café, in de buurt van het vliegveld Malpensa in Milaan, een MV Agusta minibike staan, maar deze was niet te koop. Bij toeval kwam hij eenzelfde exemplaar tegen in een opslagloods van een familie in het Duitse Lend. Voor € 200,- mocht hij deze kleine motorfiets en nog een andere minibike, met hetzelfde motorblok, meenemen.

Zijn idee was om deze twee bikes op te knappen en dan weer voor € 300,- te verkopen. Terug in Nederland zocht hij op internet naar informatie over deze minibike van Italiaanse makelij, waarvan het motorblok van het merk Franco Marini is. Hij kwam er achter, dat hij een uniek exemplaar in huis had gehaald, waarvan er zover bekend maar een paar bestaan.
Inmiddels heeft hij contact gehad met een Australiër, die er ook een heeft. Ook in Canada en Engeland zijn enkele exemplaren van deze Augusta bekend.

De MV Agusta is in de jaren 70 in een beperkte oplage gemaakt voor de zoon van toenmalig wereldkampioen in de 500 cc motorklasse, Phil Read. Navraag leerde dat de motor wel € 10.000,- kan opleveren.

De Grathemmer Schroen hoefde aan zijn motorfiets niets te versleutelen. ‘Alleen de benzinetank en de carburateur moesten worden schoongemaakt en toen liep hij weer perfect,’ aldus Schroen. Het enig dat eraan ontbreekt is het voorspatbord.

Degenen die meer informatie voor Mattheu Schroen hebben of die ook zo’n exemplaar bezitten kunnen hem op zijn mail: info@theustrucksite.nl bereiken.
Provincie:
Tag(s):