donderdag, 23. november 2006 - 18:46

Gratis Cityringbus

Tilburg

Drie busjes gaan vanaf donderdag 23 november gratis mensen vervoeren die van het ene punt op de Cityring naar het andere willen. De 'Cityringbus' rijdt op koopavonden, zaterdagen en koopzondagen en stopt bij zes haltes in de stad. Het busje is te herkennen aan de tekst “Gratis Cityringbus�.

Wethouder Els Aarts (verkeer en vervoer) is enthousiast over de bus. “Het is een laagdrempelige en klantvriendelijke uitbreiding van het openbaar vervoersaanbod in het centrum van de stad. Hiermee hopen we de binnenstad aantrekkelijk te maken, ook al is het nu regelmatig druk door de vele wegwerkzaamheden.�

De Cityringbus is een uitbreiding van de succesvolle huidige gratis Citypendel die alleen op zaterdag tussen de Knegtelgarage en de Heuvelstraat reed. De gratis parkeerders kunnen nu met de Cityringbus meerijden van de parkeergarages naar het kernwinkelgebied en hebben de keuze om uit te stappen bij één van de zes verschillende haltes op de Cityring. De haltes zijn: Centraal Station, Noordhoekring, Schouwburgring, Stadhuisplein, Heuvelring/Piusplein, en Tivoli. In de gratis Cityringbus kan de reiziger folders meenemen over de winkeltijden en evenementen in de feestmaand, de werkzaamheden aan de Spoorlaan en de achtergronden van de Cityring. In de busjes hangen ook enkele tekeningen van de Cityring.
Provincie:
Tag(s):